Wednesday, May 13, 2015

Shaklee Kuantan : Merancang untuk hamil

Jom kita tengok apa pesanan Dr Hamid Arshad bagi mereka yang merancang untuk hamil
Mengambil supplement (vitamin & mineral) untuk menambah kesuburanKesuburan boleh ditingkatkan dengan pengambilan supplement berikut:


Vita-Lea 
 kesuburan wanita banyak dipengaruhi oleh vitamin A. Jadi untuk cepat dapat anak, seorang wanita (lelaki juga) harus melengkapkan diri dengan mengambil multivitamin dan multimineral. Kenapa kena ambil multi? Kerana ia membekalkan vitamin dan mineral perlu dalam kehidupan kita sehari-hari, bagi memastikan kesihatan berada di tahap optimum.Mangan dan magnesium di dalam Vita-Lea membantu ereksi bagi lelaki.

B Complex 
 Vitamin2 B3, B6 dan B12 memainkan peranan penting dalam memulihkan tenaga (menukar makanan kepada tenaga). Penting bagi mereka yang hidup dalam keadaan sibuk, selepas kerja di pejabat yang memenatkan, anda memerlukan tenaga untuk bersama dengan suami/isteri.Vitamin B12 juga berperanan dalam memperbanyakkan sperma

Vita C 
Sebagai vitamin yang menjaga kesegahan sel, vitamin C juga berfungsi menghasilkan sel sperma yang sihat. Sperma yang tidak sihat, lembik, lembab… akan menghadapi masalah untuk bersenyawa dengan sel ovum.

Vita E & Selenium 
bekerja bersama2 dengan vitamin C sebagai anti oksidan. Radikal bebas dalam tubuh mampu merosakkan sperma dan ovum. Jadi bagi menjaga kualiti sperma, seseorang lelaki harus mengambil vitamin E dalam kadar yang mencukupi. Selenium lengkap dalam Vita E Shaklee, untuk membantu pergerakan sperma agar lebih tangkas dan bergaya.

Omega Guard 
Omega 3 dan Omega 6 meningkatkan kelicinan pergerakan sperma bagi memudahkan persenyawaan.

Zinc 
 meningkatkan hormon testosteron dan bilangan sperma

Alfalfa 
membantu mengatur pusingan haid, masalah keputihan dan masalah kewanitaan

CoQhealth 
 enzim CoQ menghasilkan antioksidan yang membantu meningkatkan kualiti sperma bagi lelaki.Sperma yang baik mempunyai antioksidan yang tinggi. Antioksidan ini berfungsi melindungi telur dan sperma daripada kerosakan oksidasif yang membawa kepada kematian sel.

GLA Complex 
mega 6 membantu wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti supaya sperma mampu bertahan sehingga 5 hari di dalam rahim.Banyaknya supplemen, mana satu yang perlu ambil? Semua kah?

Kalau nak ambil semua mungkin terlalu banyak, jadi untuk mereka yang mahu mencuba, ikhtiar untuk cepat dapat anak, saya cadangkan ambil supplemen di bawah sebagai permulaan


Untuk Suami : Set A (vitalea+b complex+vita C) bersama Vita-E/CoQhealth                                   dan Zinc


Untuk Isteri : Set A (vitalea+b complex+vita C) ATAU
                          Set B (vitalea+b complex+vita C+alfalfa) bersama GLA ComplexSesungguhnya kita hanya berusaha, Allah jua yang menentukan segalanya.Hubungi saya untuk mendapatkan supplemen kesuburan anda hari ini!


**************************************************

Norlida (SID # 830463)
call/sms/whatsapp/telegram : 012 -376 7589

***************************************************These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *

No comments:

Post a Comment