Monday, January 27, 2014

Legakan sakit sendi dengan Shaklee Advanced Joint Health Tablet

Apakah itu sendi?

Sendi-sendi membentuk hubungan antara tulang-temulang yang memberi sokongan dan membantu anda bergerak. Ia terdiri daripada tulang rawan, ligamen, tendon dan cecair-cecair sinovia ( bendalir yang melicinkan sendi) yang memberikan keselesaan antara tulang-temulang dan membantu menyerap hentakan dari impak fizikal.

Sakit sendi

Apabila umur semakin meningkat, tulang rawan menyusut secara semulajadi. Tekanan fizikal yang berterusan dan bebanan boleh mempercepatkan proses kerosakan tulang rawan dengan mencetuskan pembebasan bahan kimia yang menyerang tulang rawan dan menyebabkan ketidakselesaan sendi dan pergerakan terbatas.



Bagaimana Shaklee Advanced Joint Health Tablet boleh membantu masalah sendi?

(1) Menyokong keselesaan sendi
      Ekstrak Bosweillia - menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan

(2) Bertindak sebagai kusyen
      Ekstrak jagung - membantu mengekalkan tulang rawan

(3) Memelihara tisu penyambung yang sihat
     Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C - nutrien penting dalam kesihatan sendi





Shaklee Advance Joint Health Tablet mengandungi ekstrak boswellia, ekstrak jagung dan nutrien penting lain sepert zink, tembaga, mangan dan vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral , Shaklee Advance Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.

Jom dapatkan sebotol untuk suami, isteri ataupun ibubapa anda!

*************************************************************
Berminat mendapatkan produk SHAKLEE?

Sila hubungi : Norlida 
SMS/WhatsApp : 012-3767589 
Emel : phat_nemo@yahoo.com 
Shaklee ID : 830463 
COD / Self-pickup untuk anda yang berada sekitar bandar Kuantan. 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *

Friday, January 24, 2014

Gambar Sekitar Shaklee BOM Kuantan

semalam usai sudah Shaklee BOM di kuantan.. Alhamdulillah, syukur dapat bersama anak-anak buah menuntut ilmu semalam. kita tunggu sesi lain selepas ini ya!

 ketika sesi ceramah

peneman setia mama ;)


*************************************************************
Berminat mendapatkan produk SHAKLEE?

Sila hubungi : Norlida 
SMS/WhatsApp : 012-3767589 
Emel : phat_nemo@yahoo.com 
Shaklee ID : 830463 
COD / Self-pickup untuk anda yang berada sekitar bandar Kuantan. 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *

Thursday, January 23, 2014

Shaklee BOM @ Kuantan

Shaklee BOM di Kuantan?? Apa?? Bukan BOM yang digunakan oleh tentera tu tau. tapi BOM Business Opportunity Meeting la ^___^

Malam ni  23 Januari, Shaklee menganjurkan satu acara iaitu Shaklee BOM bertempat di Sri Manja Hotel, Kuantan bermula jam 8:30 hingga 10 malam. Bagi yang baru nak mengenali Shaklee boleh la datang beramai-ramai ke sana.

Jumpa anda di sana!!

*************************************************************
Berminat mendapatkan produk SHAKLEE dengan HARGA ISTIMEWA? 

Sila hubungi : Norlida 
SMS/WhatsApp : 012-3767589 
Emel : phat_nemo@yahoo.com 
Shaklee ID : 830463 
COD / Self-pickup untuk anda yang berada sekitar bandar Kuantan. 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *

Wednesday, January 22, 2014

Testimoni Shaklee Vivix

Hari ni nak share testimoni pengguna vivix yang berpuas hati, kita hanya berusaha Allah jua yang menyembuhkan.



 vivix dan hepatitis B dan kanser hati



 vivix dan sakit jantung


vivix dan sakit jantung dan strok



*************************************************************

Berminat mendapatkan produk SHAKLEE?
Sila hubungi : Norlida 
SMS/WhatsApp : 012-3767589 
Emel : phat_nemo@yahoo.com 
Shaklee ID : 830463 
COD / Self-pickup untuk anda yang berada sekitar bandar Kuantan. 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *

Tuesday, January 21, 2014

Demam Bengkak Susu

Bengkak susu? memang x tertanggung rasa sakitnya. Semalam buat pertama kali mama demam akibat bengkak susu, ketika usia Mikhael 57 hari. Sepanjang pengalaman menyusukan Annessa dan Mikhael, ini merupakan kali pertama mama demam akibat bengkak susu. Sebelum ni paling teruk bengkak sampai payudara keras macam batu je, x la sampai demam mengigi-gigil, lepas beberapa jam, panas giler plak badan. Nak angkat Mikhael untuk menyusukan pun x terdaya.

Punca bengkak susu


Antara dua hingga enam hari selepas bersalin, susu badan terhasil dengan banyaknya untuk memenuhi keperluan bayi anda. Pada masa yang sama, lebih banyak darah mengalir ke buah dada dan sesetengah tisu disekelilingnya akan membengkak. Akibatnya? Payudara yang penuh dan bengkak. 


Bukan semua ibu baru mengalami bengkak payudara dalam erti kata yang sebenar. Sesetengah wanita mendapati buah dada mereka hanya menjadi lebih penuh sedikit, tetapi sesetengah yang lain pula mendapati payudara mereka telah menjadi sungguh besar dan keras. 

Walaupun begitu, payudara bengkak sepatutnya hanya keadaan yang sementara sahaja. Selagi bayi anda melekap dengan betul dan diberi susu sekerap yang mungkin, bengkak anda akan cepat reda.

Sumber : babycenter


Cara mengatasi bengkak susu

1. Pakai coli yang sesuai.
2. Susukan bayi sekerap mungkin, 2 atau 3 jam sekali
3. Pastikan pelekapan bayi betul.
4. Mandi dengan air suam atau tuam payudara sebelum menyusukan/pam.
5. Gunakan pam untuk memerah susu atau gunakan kaedah marmet.
6. Sikat payudara bengkak menghala ke puting.
7. Meletak kubis pada payudara yang bengkak, tapi awas mungkin akan menyebabkan susu kering. 
8. Urut payudara sebelum mengepam.
9. Pengambilan suplemen Shaklee Lecithin membantu mengurangkan risiko bengkak susu dengan mencegah duktus tersumbat.

Manfaat lain Lecithin bagi ibu menyusu

1. membakar lemak berlebihan
2. menguatkan memori ibu-ibu lepas bersalin.
3. khasiat lecithin dapar disalurkan kepada bayi melalui penyusuan yang bagus untuk perkembangan otak bayi.





*************************************************************
Berminat mendapatkan produk SHAKLEE? 

Sila hubungi : Norlida 
SMS/WhatsApp : 012-3767589 
Emel : phat_nemo@yahoo.com 
Shaklee ID : 830463 
COD / Self-pickup untuk anda yang berada sekitar bandar Kuantan. 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *

Monday, January 20, 2014

Shaklee Collagen Powder

Apakah kolagen? 

Kolagen merupakan protein utama yang menyokong tisu di dalam badan kita. Ia bertindak sebagai pelekat sel-sel dalam tubuh kita. Sebagai contoh, kolagen berfungsi mengekalkan keanjalan dan kelembapan pada kulit kita. Kolagen juga adalah bahan perekat (gam) dan penting pembentukan dan perkembangan tendon, ligamen, rawan serta penting dalam penyambungan otot ke tulang.

Mengapa perlunya kolagen?

Seiring dengan peningkatan usia, kolagen dalam badan semakin berkurang. Penghasilan kolagen berkurang pada kadar 1.5% setiap tahun selepas kita berumur 25 tahun. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita kekurangan hanpir separuh daripada kolagen yang ada. Jadi kita memerlukan kolagen untuk mengekalkan kulit yang sihat, mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan, menguatkan kuku, menyuburkan rambut dan menjaga kesihatan tulang dan sendi.


Perbezaan Shaklee Collagen Powder (SCP)

SCP terdiri daripada Red Snapper Scale (RSS) kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. 

SCP dihasilkan dengan tujuh bahan utama untuk meningkatkan keberkesanan kolagen termasuk RSS Collagen dari sisik ikan merah, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, ekstrak dari kolagen ikan, vitamin C dan vitamin B, ekstrak kerang-kerangan dan Lactobasilus acidophilus

Mengapa SCP menggunakan sisik ikan merah sebagai bahan utamanya? Ini kerana ikan merah paling kurang terdedah kepada pencemaran kerana ikan merah hidup secara bebas di lautan sedalam 5000 meter yang sangat bertekanan tinggi dan adalah sukar bagi hidupan lain untuk hidup. Ini menjadikan ikan merah merupakan sumber kolagen yang sangat lasak.


Kebaikan pengambilan kolagen

 Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%
Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%
Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%
 Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%
 Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%
Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%
 Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%
 Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%
 Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan ~ 18%




Namun begitu, suka diingatkan bahawa ibu menyusukan anak dan ibu hamil tidak digalakkan untuk mengambil SCP dalam diet harian mereka, tetapi mereka masih boleh menggunakan SCP ini sebagai masker untuk kecantikan dan keanjalan kulit ^___^



*************************************************************
Berminat mendapatkan produk SHAKLEE?


Sila hubungi : Norlida 
SMS/WhatsApp : 012-3767589 
Emel : phat_nemo@yahoo.com 
Shaklee ID : 830463 
COD / Self-pickup untuk anda yang berada sekitar bandar Kuantan. 


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *

Sunday, January 19, 2014

CoQHealth Plus membantu meningkatkan prestasi jantung anda

Penyakit kardiovaskular seperti penyakit jantung dan strok merupakan pembunuh utama di kalangan rakyat Malaysia. Gejala ini dapat dicegah dengan meningkatkan amalan gaya hidup harian seperti diet yang seimbang, mengambil suplemen yang berkualiti, senaman secara teratur, tidak merokok dan memastikan berat badan ideal. Coenzyme Q10 (CoQ10) merupakan salah satu daripada suplemen kesihatan yang amat penting untuk kesihatan jantung kita.

CoQ10 merupakan zat makanan larut lemak yang hadir semulajadi dan ditemui di setiap sel tubuh kita untuk berfungsi lebih baik. Kehadiran CoQ10 bertugas sebagai pencetus tenaga. Tanpa CoQ10 sel-sel lain tidak dapat menghasilkan tenaga dan organ tubuh lain tidak dapat berfungsi dengan baik.


CoQ10 membantu mengukuhkan otot-otot jantung, menyokong keupayaan mengepam darah, memperbaiki peredaran darah ke seluruh tubuh dan menyokong pertalian antara saluran darah yang menyumbang kepada paras tekanan darah normal.

CoQ10 juga bertindak sebagai satu antioksidan kuat dan membantu melindungi arteri bagi menangani masalah pengoksidaan lipoproteins berkepekatan rendah (LDL) dan memudahkan pengaliran darah. Ini penting dalam membantu menyokong fungsi saluran darah, termasuk pengaliran darah ke jantung.

CoQ10  mengandungi kesemua prorietari seulajadi daripada campuran 28mg CoQ10 dengan vitamin E dan estrak teh hijau yang didatangkan di dalam kapsul bioketersediaan dengan sistem penyampaian minyak kacang soya bagi memastikan potensi penguraian maksimum dan penyerapan lebih baik.


Perbezaan Shaklee

## Untuk mendapatkan jumlah yang setara dengan 28mg CoQ10 di dalam CoQHealth Plus, anda perlu memakan hampir 1.7kg ayam atau 28 cawan brokoli.

## Kombinasi CoQ10 dan Vitamin E dipercayai untuk mengukuhkan keupayaan antioksidan yang terdapat di dalam Vitamin E kerana CoQ10 membantu mengitar dan manjana semula Vitamin E untuk memberikan perlindungan antioksidan berterusan kepada sel-sel tubuh.

## Estrak Teh Hijau mengandungi procyanidins yang telah ditemui dapat membantu menyokong kesihatan endothelium (lapisan tisu antara kapilari darah dan jantung)

## CoQ10 berasal dari sumber semulajadi yang melalui kaedah penapaian yis. Bahan mentahnya merupakan satu-satunya CoQ10 semulajadi daripada yis yang ditapai yang terdapat pada masa kini, yang sumbernya telah diuji dan diyakini ramai secara meluas mempunyai kualiti yang tinggi dalam sumber bioketersediaan CoQ10nya.

## Tanpa Gluten.


***************************************************
Berminat mendapatkan produk SHAKLEE?

Sila hubungi : Norlida 
SMS/WhatsApp : 012-3767589 
Emel : phat_nemo@yahoo.com 
Shaklee ID : 830463 
COD / Self-pickup untuk anda yang berada sekitar bandar Kuantan. 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *

Friday, January 17, 2014

Ayat murah rezeki



**********************************************************
Berminat mendapatkan produk SHAKLEE?

Sila hubungi : Norlida 
SMS/WhatsApp : 012-3767589 
Emel : phat_nemo@yahoo.com 
Shaklee ID : 830463 
COD / Self-pickup untuk anda yang berada sekitar bandar Kuantan. 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *

Thursday, January 16, 2014

Pengambilan Alfalfa memerlukan air yang banyak



Alfalfa merupakan raja segala tumbuhan dan raja segala herba. Nama saintifiknya ialah "Medicago Sativa". Ia mempunyai sitem akar yang panjang, iaitu sedalam 20 - 30 kaki ke dalam tanah. Selain kaya dengan klorofil, ia juga merupakan makanan paling lengkap kerana mempunyai 15 mineral, 10 vitamin, 8 enzim dan juga fiber. Ia juga kaya dengan mikronutrien yang membantu sistem badan berjalan lancar.

Mengapa kita memerlukan air yang banyak jika kita mengamalkan alfalfa?
ini kerana alfalfa mengandungi vitamin K yang memekatkan darah. Jika kita kekurangan air sewaktu mengamalkan pengambilan alfalfa, ini boleh menyebabkan darah menjadi pekat dan mendatangkan pelbagai penyakit lain. Jadi, pengambilan alfalfa haruslah seimbang dengan pengambilan air masak.

Siapa agaknya yang tidak boleh mengambil alfalfa? 
meskipun alfalfa sinonim dengan wanita yang menyusukan, tetapi tiada masalah bagi kaum Adam untuk mengambil alfalfa, anda tidak akan menghasilkan susu ya! Pesakit SLE, pesakit auto imun seperti psiorisis, penghidap G6PD dan mereka yang bergantung kepada ubat yang mencairkan darah seperti Warfarin adalah golongan yang tidak boleh mengambil alfalfa.

Diantara manfaat alfalfa :-


1) Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.


2) Galactagouge - Bagus diambil oleh ibu-ibu yang menyusukan anak kerana ia merangsang penghasilan susu ibu (milk booster).


3) Membantu perkumuhan menjadi lebih lawas.

4) Membantu membuang angin dalam badan. 


5) Termas
uk dalam kategori fiber yang mengenyangkan. 

6) Melegakan sakit sendi dan belakang

7) Menghilangkan kelesuan dan tekanan.

8) Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint

9) Memberi kelegaan semasa haid

10) Merawat arthitis

11) Bagus untuk asma, resdung, elergi, gegata dan ekzema

12) Mencuci usus bagi membuang toksik

13) Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang

14) Meneutralkan asid dalam badan

15) Merawat masalah keputihan pada wanita

16) Membesar dan menegangkan payudara

17) Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri

18) Memulihkan urat selepas bersalin

19) Membantu masalah penghadaman dan pencernaan

20) Meningkatkan stamina seorang suami

21) Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!! )




Jadi, jangan lepaskan peluang sementara promosi alfalfa masih berlangsung sepanjang Januari ini. 

**********************************************************
Berminat mendapatkan produk SHAKLEE?

Sila hubungi : Norlida 
SMS/WhatsApp : 012-3767589 
Emel : phat_nemo@yahoo.com 
Shaklee ID : 830463 
COD / Self-pickup untuk anda yang berada sekitar bandar Kuantan. 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *

Wednesday, January 15, 2014

Status Halal Shaklee : Gunakan Shaklee Tanpa Was-was

Shaklee haram? Mungkin ade yang beranggapan Shaklee haram kerana status halal Shaklee tidak dikeluarkan oleh JAKIM tetapi oleh ISA(Islamic Services of America).



**********************************************************
Berminat mendapatkan produk SHAKLEE?
Sila hubungi : Norlida 
SMS/WhatsApp : 012-3767589 
Emel : phat_nemo@yahoo.com 
Shaklee ID : 830463 
COD / Self-pickup untuk anda yang berada sekitar bandar Kuantan. 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *

Tuesday, January 14, 2014

Salam Maulidur Rasul

Salam Maulidur Rasul!!!


Ayuh kita perbanyakkan selawat ke atas Nabi Muhammad  s.a.w. hari ini.




**********************************************************
Berminat mendapatkan produk SHAKLEE?
Sila hubungi : Norlida 
SMS/WhatsApp : 012-3767589 
Emel : phat_nemo@yahoo.com 
Shaklee ID : 830463 
COD / Self-pickup untuk anda yang berada sekitar bandar Kuantan. 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *

Monday, January 13, 2014

Bagaimana nak mendaftar sebagai ahli Shaklee

Salam Isnin
 Alhamdulillah, hari ni 13hb Januari, bonus Shaklee dah masuk! Awal sehari pula bulan ni, Syukur dengan rezeki kurniaanMu Ya Allah.

Ade yang bertanya , bagaimana nak jadi ahli Shaklee ya?



Mudah caranya, anda boleh menjadi ahli Shaklee dengan dua cara :-

 [1] Mendaftar dengan RM65 seumur hidup.Tambahan RM10 untuk penghantaran kit keahlian. 

[2] Membuat pembelian 200uv minimum (bersamaan lebih kurang RM650) dan mendapat KEAHLIAN PERCUMA.


Kelebihan menjadi ahli Shaklee 

[1] Boleh membeli produk Shaklee dengan harga ahli . 

[2] Point dari setiap pembelian setiap bulan (minimum 150uv) layak menerima BONUS TUNAI dari Shaklee. 

[3] BONUS KERETA 

[4] BONUS PERCUTIAN (National/ International) 


Bagi mereka yang mencari peluang untuk mencari pendapatan sampingan, bolehlah menghubungi saya melalui nombor 012-3767589

**********************************************************
Berminat mendapatkan produk SHAKLEE?

Sila hubungi : Norlida 
SMS/WhatsApp : 012-3767589 
Emel : phat_nemo@yahoo.com 
Shaklee ID : 830463 
COD / Self-pickup untuk anda yang berada sekitar bandar Kuantan. 



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *

Sunday, January 12, 2014

Best Seller Shaklee : ESP Soy Protein Isolate Powder

Tahukah anda berapakah keperluan protein yang tubuh anda perlukan?

Mengikut kiraan , seseorang individu memerlukan protein 
(g) = jisim (kg) x 0.8
Sebagai contoh, Annessa dengan berat 50 kg, jadi keperluan protein harian Annessa ialah 50kg x 0.8 = 40g protein

perbezaan protein Shaklee berbanding protein lain, protein Shaklee mengandungi non-GMO (non -genetically modified) yang mana ia di proses pada kadar suhu yang rendah. Ia mengandungi 9 asid amino yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia dan diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Kandungan Indeks Glisemik (G.I) juga rendah.

Satu hidangan ESP ini bersamaan :


Di antara manfaat ESP :



Protein merupakan bahan utama pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan kita. Kekurangan protein akan menyebabkan kelemahan imun dalam melawan penyakit, masalah lebihan air dalam badan, kehilangan kepejalan otot, pertumbuhan terbantut, masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormon dan akhirnya membawa kepada kegagalan fungsi organ yang boleh menyebabkan kematian. 

Jadi , adalah penting untuk kita memilih potein yang baik untuk keperluan tubuh kita.


**********************************************************
Berminat mendapatkan produk SHAKLEE? 


Sila hubungi : Norlida 

SMS/WhatsApp : 012-3767589 
Emel : phat_nemo@yahoo.com 
Shaklee ID : 830463 
COD / Self-pickup untuk anda yang berada sekitar bandar Kuantan. 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *

Saturday, January 11, 2014

Bisnes online,sesi coaching sambil menyusukan anak

Kalau dahulu, bila menyebut meeting, pastinya kita membayangkan duduk berjam-jam dengan berkemeja atau bersut lengkap.


Namun di zaman serba canggih ni, dengan hanya menggunakan telefon pintar, berkain pelikat atau batik di rumah, kita sudah boleh beronline meeting.

Semalam baru selesai ber online meeting bersama upline, N yang jauh nun di Miri dan saya di Kuantan, namun penerimaan ilmu sangat jelas, dengan hanya mendengar dan menatap skrin telefon sahaja, sambil menyusukan anak! Betapa mudahnya kini nak belajar, sama ada kita NAK atau tidak sahaja.

Nak sertai kumpulan kami?? Bertindak sekarang, jangan tunggu sehingga anda terdesak! Leave your comfort zone ( a reminder to myself too!!)

Buat anak buah, be ready for our own online meeting ya!!





**********************************************************



Berminat mendapatkan produk SHAKLEE?



Sila hubungi : Norlida 

SMS/WhatsApp : 012-3767589 
Emel : phat_nemo@yahoo.com 
Shaklee ID : 830463 
COD / Self-pickup untuk anda yang berada sekitar bandar Kuantan. 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *

Friday, January 10, 2014

Doa ketika menyusukan bayi ( amalan ibu Imam Al-Ghazali)

Amalan Ibu Imam Al-Ghazali sewaktu menyusukan beliau


1) menyusukan dalam keadaan berwudhu'


2) membaca surah Luqman ayat 1-6 sewaktu meyusu sebelah kanan

A001
Alif, Laam, Miim.

A002
Ini ialah ayat-ayat Kitab (Al-Quran) yang mengandungi hikmat-hikmat dan kebenaran yang tetap kukuh,
A003
Menjadi hidayah petunjuk dan rahmat bagi orang-orang yang sedia mengerjakan amal-amal yang baik
Ini ialah ayat-ayat Kitab (Al-Quran) yang mengandungi hikmat-hikmat dan kebenaran yang tetap kukuh,

A004
Iaitu orang-orang yang mendirikan sembahyang, dan memberi zakat, serta mereka yakin tentang adanya hari akhirat.

A005
Mereka itulah yang tetap mendapat hidayah petunjuk dari Tuhan mereka, dan merekalah orang-orang yang berjaya.

A006
Dan ada di antara manusia: orang yang memilih serta membelanjakan hartanya kepada cerita-cerita dan perkara-perkara hiburan yang melalaikan; yang berakibat menyesatkan (dirinya dan orang ramai) dari agama Allah dengan tidak berdasarkan sebarang pengetahuan; dan ada pula orang yang menjadikan agama Allah itu sebagai ejek-ejekan; merekalah orang-orang yang akan beroleh azab yang menghinakan.


3) membaca surah Luqman ayat 17 sewaktu meyusu sebelah kiri


A006
Dan ada di antara manusia: orang yang memilih serta membelanjakan hartanya kepada cerita-cerita dan perkara-perkara hiburan yang melalaikan; yang berakibat menyesatkan (dirinya dan orang ramai) dari agama Allah dengan tidak berdasarkan sebarang pengetahuan; dan ada pula orang yang menjadikan agama Allah itu sebagai ejek-ejekan; merekalah orang-orang yang akan beroleh azab yang menghinakan.


4) membaca surah Luqman ayat 18-20 atau zikir sewaktu bayi sendawa


A018
"Dan janganlah engkau memalingkan mukamu (kerana memandang rendah) kepada manusia, dan janganlah engkau berjalan di bumi dengan berlagak sombong; sesungguhnya Allah tidak suka kepada tiap-tiap orang yang sombong takbur, lagi membanggakan diri.

A019
"Dan sederhanakanlah langkahmu semasa berjalan, juga rendahkanlah suaramu (semasa berkata-kata), sesungguhnya seburuk-buruk suara ialah suara keldai".

A020
Tidakkah kamu memperhatikan bahawa Allah telah memudahkan untuk kegunaan kamu apa yang ada di langit dan yang ada di bumi, dan telah melimpahkan kepada kami nikmat-nimatNya yang zahir dan yang batin? Dalam pada itu, ada di antara manusia orang yang membantah mengenai (sifat-sifat) Allah dengan tidak berdasarkan sebarang pengetahuan atau sebarang petunjuk; dan tidak juga berdasarkan mana-mana Kitab Allah yang menerangi kebenaran.


Subhanallah! Berkat amalan ini, Imam Al-Ghazali berjaya menghafal Al-Quran pada umur 6 tahun.

Jom mommies kita sama-sama amalkan ^____^




**********************************************************




Berminat mendapatkan produk SHAKLEE?


Sila hubungi : Norlida 

SMS/WhatsApp : 012-3767589 
Emel : phat_nemo@yahoo.com 
Shaklee ID : 830463 
COD / Self-pickup untuk anda yang berada sekitar bandar Kuantan. 





* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *

Thursday, January 9, 2014

Shaklee MealShakes & Omegaguard, vitamin untuk si manja anda

Sesi persekolahan dah bermula. tahun ni Annessa pun dah start ke tadika. hari pertama sampai hari ke 3 Alhamdulillah sihat je nampaknye, tapi masuk hari ke 4 ni dah mula batuk dan selesema, maklum jela bila dah ramai2 kanak-kanak bercampur, mana yang sihat, mana yang tak sihat semua dalam satu kawasan. 

Sejak seminggu ni mama mula paksa Annessa makan Omegaguard semula, asalnya dulu dia suka je kunyah sendiri, sekarang ni nak kene pecahkan dulu masuk mulut dia. tak kisah la sayang, asalkan kamu nak makan (padahal lagi rasa dan bau hanyir kalo pecahkan). minuman pulak, Annessa lagi prefer ESP berbanding mealshakes, mungkin sbb mealshakes ni ada bau susu tepung kan.. Annessa mmg dari bayi menyusu badan sepenuhnya, smpaila adik dah nak keluar baru dia berhenti menyusu. Memang dah cuba susu tepung tapi satu pun tak jalan.

hari ni nak kongsi kebaikan Mealshakes dan Omegaguard untuk anak-anak kita yang berumur setahun ke atas.

MEALSHAKES

@ mengandungi nutrisi yang lengkap dgn 24 vitamin, mineral dan zat yang menjadi keperluan tubuh @
@ membantu tumbesaran @ 
@ memberi tenaga @
@ membantu mengatasi masalah sembelit @
@ elok untuk anak-anak yang sering demam selesema dan lelah @

OMEGAGUARD

@ membantu tumbesaran dan perkembangan minda anak-anak, kaya dengan DHA @
@ meningkatkan sistem imunisasi badan @




Pelaburan mudah dan murah demi menjamin kesihatan anak anda  ^___^


**********************************************************

Berminat mendapatkan produk SHAKLEE? 


Sila hubungi : Norlida 

SMS/WhatsApp : 012-3767589 
Emel : phat_nemo@yahoo.com 
Shaklee ID : 830463 
COD / Self-pickup untuk anda yang berada sekitar bandar Kuantan. 


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *