Sunday, November 9, 2014

Annas Mikhael dan bubur asyura

Bubur Asyura ialah bubur yang dibuat dengan pelbagai campuran ramuan pada 10 Muharram iaitu pada Hari Asyura. Ia juga dikenali sebagai sugha.


Bubur Asyura mesti mempunyai 10 jenis ramuan, jikalau lebih atau kurang, maka bubur tersebut bukan Bubur Asyura. Setiap negeri, terutama negeri-negeri di semenanjung Malaysia, mempunyai Bubur Asyura yang berlainan rasa dan ramuan. Hal ini, menyebabkan pelbagai cara untuk membuat Bubur Asyura.

Sumber : wikipedia

tak sangka pula hero saya , Annas mikhael ni sukakan bubur asyura ni. Saya sendiri pun tak berapa nak makan bubur Asyura ni. Rezeki semalam, Kejiranan Taman Astana Permai mengadakan Program Asyura buat julung-julung kalinya, dapatla kami sekeluarga merasa bubur Asyura. Terima kasih buat Jiranita yang bertungkus-lumus untuk majlis ini.


pengedar shaklee kuantan

Tengoklah aksi si hero ni, seronoknya makan bubur Asyura, Kakak Annessa Humayra tak payahla nak pelawa dia ye, nampak je pelik-pelik tu memang dia takkan rasa.






Anda nak cuba produk-produk dari Shaklee? boleh hubungi saya melalui nombor telefon seperti di bawah.

pengedar shaklee kuantan


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *

Saturday, November 8, 2014

Shaklee Kuantan : Tips mudah beri anak omega!

Bagusnya melihat anak orang lain mudahnya diberikan omega sehingga terpaksa di sorok, tetapi tidak bagi anak anda?


Saya kongsikan bagaimana caranya saya berikan anak saya, Annessa Humayra  omega. Saya pecahkan kapsul omega tersebut dan saya minta anak sy untuk kunyah kapsul omega tersebut. Alhamdulillah sehingga kini Annesa Humayra tiada masalah untuk menelan kapsul omega, tetapi kalau nak beri dia ubat doktor, memamg sangat bercinta! 

Tapi awas ya! pastikan anak anda kunyah omega tidak terpercik ke baju, jika dah terpercik, memang lekatlah baunya.

Anda juga boleh cuba beri omega dengan cara picitkan beberapa titis omega ke dalam minuman atau susu kegemaran anak anda. Anda juga boleh letakkan beberapa titis omega ke dalam, sajian makanan anak anda seperti di dalam bubur atau sup mereka.

pengedar shaklee kuantan


Pembelian Omega guard bulan ini anda akan mendapat bonus iaitu dengan setiap pembelian 6 botol anda akan menerima sebotol secara percuma dan terus mendapat keahlian percuma dan pembelian pek kembar akan mendapat potong harga sebanyak 5%.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan omega Guard anda hari ini!


omega shaklee

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *


Thursday, November 6, 2014

Shaklee Kuantan : Siapa yang memerlukan omega guard??

Siapa yang memerlukan omega guard?? 


Jawapannya ialah semua orang! Ini adalah kerana Omega guard terdiri daripada 7 jenis asid lemak Omega 3 yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan kita, dan kita perlu mengambilnya melalui pemakanan.


Mari kita lihat secara umum siapa yang memerlukan omega gurad dan kenapa mereka ini memerlukannya.

pengedar Shaklee kuantan


Ternyata semua golongan seawal umur satu tahun sudah boleh mengamalkan omega guard mengikut keperluan badan masing-masing. 

Bagi kanak-kanak, pengambilan omega mampu meningkatkan perkembangan otak dan membantu perkembangan memori. 

Bagi wanita, pengambilan omega boleh menggalakkan kulit yang cantik dan kesihatan tulang dan sendi

Bagi lelaki, pengambilan omega secara konsisten boleh mengawal paras kolestrol dalam badan dan mengelakkan serangan penyakit jantung,strok, obesiti , kanser prostat dan banyak lagi


Bagi mereka yang dalam diet, pengambilan omega guard secara optimum setiap hari mampu membantu membakar lemak sekaligus mengawal berat badan.

Bagi ibu yang mengandung dan menyusukan, pengambilan omega membantu perkembangan otak si manja kerana zat omega dapat disalurkan secara terus kepada bayi melalui tali pusat bagi ibu mengandung dan susuibu bagi ibu yang menyusukan anaknya.

Bagi pesakit kanser, kajian menunjukkan bahawa omega 3 boleh mencegah kanser .

Secara keseluruhan, pengambilan omega secara berterusan mampu mengawal kolestrol dan pelbagai lagi penyakit lain seperti penyakit jantung, darah tinggi, gout, migrain, kebas-kebas kaki dan mampu mengelakkan kanser. Selain itu malah lelah atau asma, batuk berkahak dan selesema, ekzema dan penyakit kulit juga dapat dikawal.


Pembelian Omega guard bulan ini anda akan mendapat bonus iaitu dengan setiap pembelian 6 botol anda akan menerima sebotol secara percuma dan terus mendapat keahlian percuma dan pembelian pek kembar akan mendapat potong harga sebanyak 5%.

Sila hubungi saya untuk mendapatkan omega Guard anda hari ini!

pengedar Shaklee kuantan



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *

Tuesday, November 4, 2014

Happy birthday dear husband!

 4 Nov merupakan tarikh yang amat bermakna bagi si dia. Tarikh di mana si dia menyambut ulangtahunnya.

Alhamdulillah, tahun ini pada hari ulangtahun si dia, kami dapat bersama. Si dia baru sahaja 'sign off' hari' ini. Melihat si dia melangkah masuk ke pagar rumah kami.. si kecil Annas Mikhael sudah berlarian ke pintu. Apabila si dia melangkah masuk, Annas Mikhael menyuakan tangan minta di dukung. Si kakak, Annessa Humayra pula agak terkejut, melihat kepulangan si dia secara tiba-tiba. Maklum sahajalah, Annessa Humayra kebetulan baru sahaja bertanya.."mama, papa balik hari ni ke esok?". Sejak semalam lagi soalan yang sama diutarakan. Malu-malu pula bila si dia menyapa si kakak.

Meskipun tiada sambutan yang istimewa, namun ianya sesuatu yang indah apabila dapat bersama yang tersayang pada tarikh-tarikh yang penting sebegini. 




" Terima kasih Ya Allah, Semoga Engkau sentiasa melimpahkan rahmatMu kepada suamiku. Semoga Engkau sentiasa memberikan suamiku kesihatan yang baik dan kurniakanlah kejayaan buat suamiku di dunia dan di akhirat. Semoga Engkau kekalkan hubungan kami suami isteri sehingga ke SyurgaMu, Ya Allah. "




Anda ingin mendapatkan produk Shaklee?? Sila hubungi saya melalui talian seperti di bawah.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *

Monday, November 3, 2014

Shaklee Kuantan : Panduan Memilih Minyak Ikan Yang Baik

Sebelum berkenalan dengan minyak ikan Omega guard Shaklee, saya pernah mengamalkan minyak ikan jenama lain yang dicadangkan oleh doktor untuk perkembangan otak si manja di dalam kandungan. Mula-mula saya makan minyak ikan semasa mengandungkan Annessa Humayra setelah masuk trimester kedua. Sebotol minyak ikan jenama N****gain pada masa itu berharga hampir RM50 untuk 30 biji, tapi demi memastikan anak yang saya kandung mendapat yang terbaik saya teruskan pengambilan minyak ikan ini seperti yang doktor sarankan. 

Setelah berkenalan dengan Shaklee, barulah saya tahu Omega guard juga merupakan minyak ikan , bahkan omega guard merupakan minyak ikan yang terbaik di dunia. Berbanding produk omega yang berada dipasaran, omega guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid lemak omega 3. Satu sajian omega guard dapat membekalkan 905mg asid-lemak-omega-3 EPA dan DHA.



5  Panduan Memilih Minyak Ikan Yang Baik


1. Proses penyulingan molekul berperingkat.

Minyak ikan Shaklee dihasilkan melalui suatu proses penyulingan berperingkat untuk memastikan bahan-bahan bahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan  PCB dapat disingkirkan.

2. Minyak ikan dari ikan kecil lautan dalam.

KAjian menunjukkan ikan dari air laut dalam mempunyai kandungan Omega-3 yang lebih tinggi. Selain itu, ikan-kecil lautan dalam juga tidak terdedah kepada pencemaran dan toksik seperti merkuri.

3. Mengandungi Omega-3 yang lengkap

Omega guard mengandungi kesemua 7 asid lemak omega 3  termasuk EPA dan DHA yang diperlukan oleh tubuh badan kita namun tubuh badan kita tidak mampu menghasilkan asid lemak omega 3 dengan sendiri dan oleh itu kita pengamalan omega guard adalah yang terbaik.

4. Kandungan EPA & DHA lebih tinggi.

Mengikut kajian, Omega guard Shaklee mengandungi EPA & DHA lebih tinggi berbanding jenama lain.

# Sila rujuk carta untuk perbandingan.


5. 100% semulajadi

Omega guard Shaklee diyakini 100% semulajadi, selamat dan berkesan; tiada pewarna dan perisa tiruan dan bahan pengawet. Paling penting, Omega guard ini halal ya!

Kredit : Diary of Muhammad


Jika saya berkenalan dengan omega guard Shaklee lebih awal lagi, semestinya saya memilih untuk mengamalkannya sejak mula lagi. Sebotol omega guard bernilai RM136 untuk 90 biji. Pembelian bulan ini anda akan mendapat bonus iaitu setiap pembelian 6 botol anda akan menerima sebotol secara percuma dan terus mendapat keahlian secara percuma dan pembelian pek kembar anda akan medapat potongan harga sebanyak 5%. Hebat bukan!Jom bertukar kepada minyak ikan terbaik!!

Sila hubungi saya untuk mendapatkan Omega Guard anda hari ini juga!



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *

Sunday, November 2, 2014

Resepi Congo Bars

Hari ini nak tukar topik ..cite pasal resepi plak..berhajat betul nak cuba buat sendiri congo bars ni, masih tak berkesempatan. Tapi takpe, saya kongsikan dulu resepinya yang saya google je.

Credit to Dik An's

Resepi Congo Bars




Bahan-Bahan
 
150 gm butter
315 gm tepung gandum
1/2 sk garam
2 1/2 sk baking powder
320 gm gula perang
3 biji telur
1 sk esen vanila 
250 gm chocolate chips
250 gm badam cincang
250 gm walnut
50 gm kepingan badam

Cara-caranya :

1. Ayak tepung gandum, garam dan baking powder. Ketepikan.
2. Pukul butter dan gula perang sehingga sebati.
3. Masukkan telur satu persatu ke dalam adunan butter dan gula perang dan pukul lagi.
4. Masukkan esen vanilla.
5. Masukkan bahan ayak tadi sikit demi sedikit dan gaul sebati.
6. Masukkan chocolate chips, badam cincang dan walnut, gaul sebati.
7. Tuangkan adunan ke dalam loyang 13 x 9 yang telah dileser dengan butter dan ratakan.
8. Taburkan chocolate chips dan kepingan badam di atas adunan tadi.
9. Bakar pada suhu 160-170 darjah celcius selama 30 minit.
10. Setelah masak, sejukkan sebelum dipotong.

tak sabar nak cuba buat sendiri !



Anda ingin mendapatkan produk Shaklee? Sila hubungi saya melalui talian seperti di bawah.




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *

Saturday, November 1, 2014

Shaklee Effects : Vitamin Terbaik untuk Si Manja saya

Tak perlu susah payah untuk saya memberikan anak saya Annessa Humayra , Omegaguard. Dengan selamba dia akan ambil kapsul omega dan MENGIGITNYA. Saya sendiri tidak mampu untuk mengunyah omega sebegitu.

Kesan utama yang saya nampak dengan pengambilan omega, meskipun Annessa selesema, hingusnya bukanlah jenis yang sentiasa meleleh. Dia akan terbersin dan mengeluarkan lendir-lendir dalam hidungnya beberapa kali. Faham sahajalah kalau dah bercampur dengan kanak-kanak lain disekolah, mesti tidak lari dari demam, selesema dan batuk. Andainya dijangkiti selesema dan batuk terutamanya, saya perasan, sakitnya cepat sembuh, Syukur Alhamdulillah.

Kerana itulah omega sering menjadi pilihan ibu-ibu masa kini termasuklah saya. Apalah sangat nak dibandingkan dengan lebih kurang RM1.50 sehari demi si manja anda. Istimewa bulan ini anda boleh menikmati penjimatan berganda dengan pembelian Omegaguard.


Penjimatan #1

Beli 6 percuma 1





Penjimatan #2

Beli 2 botol dan jimat 5%



Jika anda ingin mendapatkan Omegaguard, anda boleh hubungi saya di talian seperti dibawah :




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *

Wednesday, September 3, 2014

Shaklee Effect : Atasi keputihan dengan si hijau kecil molek Alfalfa

Keputihan?? Memang tidak selesa jika berkawan dengan keputihan!

Dahulunya saya memang pemakai tegar pantyliner, nak-nak bila hampir datang haid, makin banyak keputihan yang keluar. Waktu itu masih belajar pun lagi, jadi tiada kesedaran pun nak cari cara untuk atasi masalah keputihan.

Bila hamil kali pertama, seronok betul sebab keputihan memang tiada langsung, mungkin akibat perubahan hormon. Namun, selepas kelahiran, keputihan kembali menganggu. Kebetulan saya mengenali Shaklee dengan set bersalin dan set penyusuan, di situlah saya mula mengenali alfalfa.

Nak tau ape Shaklee Effect dari alfalfa yang saya amalkan?



>> Tiada lagi KEPUTIHAN

>> Alhamdulillah susu badan memang meriah, anak pertama saya menyusu badan sehingga 3 tahun lebih.

>> Badan saya memang kuat berangin, sekarang angin lebih mudah keluar dari badan.


Nak tau apa lagi #shakleeeffect alfalfa ? boleh baca di sini.



Dapatkan Alfalfa complex anda hari ni  dengan hanya RM 53 untuk 330 biji ataupun RM 97 untuk 700 biji. Hubungi saya hari ini.




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *

Tuesday, September 2, 2014

Shaklee Kuantan : 7 Kebaikan Mengambil Shaklee Collagen Powder

Semua dah tau bulan ini bulan kolagen, jom kita tengok kesannya jika diambil secara berterusan.

7 Kebaikan Mengambil Shaklee Collagen Powder 
1. Anti Penuaan - Mengecilkan liang-liang pori, kedutan dan garris-garis halus yang kelihatan.
2. Menghidratkan - Melembapkan kulit bagi mengurangi rasa kering dan mengelupas pada muka.
3. Mengembalikan Keanjalan Kulit - Meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan.
4. Melicinkan - Meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit.
5. Menyubur - Menggalakkan kuku yang kuat, rambut yang tebal dan bersinar.
6. Mencerah - Mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit.
7. Menegang - Membantu menegang dan menganjalkan payudara.


Bukan itu sahaja, Collagen Powder Shaklee juga membantu menguatkan tulang, membantu mengurangkan rasa sakit sendi, membantu mengekalkan otot mata supaya anjal serta membantu meningkatkan fungsi otak.
Collagen Powder Shaklee adalah suplemen kolagen yang unggul mengandungi 4000mg Kolagen RSS (Red Snapper Scale/Sisik Ikan Merah) proprietari, sejenis kolagen tulen dan bermutu tinggi yang diekstrak dari sisik ikan merah. Kolagen Shaklee adalah sangat rendah dalam berat molekular, sekitar 1000 Dalton, amat mudah diserap oleh tubuh dan membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan. Tujuh ramuan utama termasuk ekstrak biji Camelia Japonica, Kolagen Ikan, Ekstrak Kekerang, Lactobacillus Acidophilus, Vitamin C dan Vitamin B digabungkan untuk mempertingkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luar.

Anda inginkan ketujuh-tujuh #shakleeeffect ini, hubungi saya untuk mendapatkan pek kolagen anda hari ini juga!



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *

Monday, September 1, 2014

Shaklee Kuantan : September Double Offer!!

Alhamdulillah kita dah melangkah ke bulan yang kesembilan bagi tahun 2014, betapa cepatnya masa berlalu.

Kebiasaaanya, Shaklee menawarkan satu produk sahaja setiap bulan sebagai "PROMOTION ITEM OF THE MONTH", namun bulan September ini lebih istimewa kerana Shaklee menawarkan dua produk sekaligus iaitu SHAKLEE COLLAGEN POWDER (SCP) dan SHAKLEE MEALSHAKES buat pertama kalinya! Seronok bukan??

Produk berasaskan kolagen memang sinonim dengan wanita, wah semakin cantik berseri la wanita-wanita diluar sana, mana tidaknya, semua pakat-pakat mandi kolagen bulan ini, dah namanya pun promosi kan, beli 6 kotak percuma 1 kotak!



Produk Mealshakes pula memang terkenal bagi ibu-ibu yang mementingkan kesihatan dan keperluan zat harian untuk si manja mereka, bukan sekadar untuk anak-anak, semua golongan pun boleh menikmati kelazatan Mealshakes yang berperisa vanila ini. Setiap pembelian 3 canister Mealshakes akan menerima 1 canister secara percuma!


Memang sangat berbaloi-baloi tawaran Shaklee bulan ini, anak sihat, ibu anggun, ayah pula pasti tersenyum!

Jangan tunggu hingga ke saat akhir untuk  menikmati tawaran istimewa ini, hubungi saya segera untuk  mendapatkan kedua-dua produk ini hari ini juga!


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *

Saturday, August 16, 2014

Shaklee Effect : Ostematrix Shaklee

Dari kecil lagi kita sudah di beritahu akan kepentingan kalsium untuk tubuh badan kita. Kalsium penting untung pertumbuhan tulang dan gigi dan kuat. Kita perlu minum susu untuk keperluan kalsium harian kita. Itu yang saya pelajari masa kecil-kecil dahulu. 

Setelah berkenalan dengan Shaklee, saya jatuh cinta dengan Ostematrix. bagi yang masih tidak tahu apakah ostematrix, ostematrix merupakan kalsium yang lengkap dengan magnesium, vitamin D, boron, mangan, tembaga dan zinc.Setiap elemen dalam sebiji tablet ostematrix saling melengkapi. Kalsium biasa umpama rumah batu yang terdiri daripada batu-bata yang tidak diikat dengan dengan simen, tetapi Ostematrix merupakan rumah batu yang kukuh kerana diikat dengan simen.




Kenapa saya sangat sukakan Ostematrix

MUDAH
Ostematrix mudah untuk diambil, hanya 4 tablet sehari sebelum tidur,tidak perlu dituang jika anda mengambil susu kotak atau tidak perlu di bancuh jika anda mengambil susu tepung.

TIDUR LEBIH LENA
Kadar pengambilan kalsium dan magnesium yang seimbang mampu memberikan kesan terbaik dalam menyumbang kepada tidur yang lebih lena.

MENGELAKKAN KEKEJANGAN
Sewaktu kehamilan pertama, saya belum kenal Shaklee, maka tak kenal Ostematrix, memang boleh dikatakan saya sering mengalami kekejangan dan suami sering dikejutkan tengah-tengah malam kerana saya kejang. Tetapi untuk kehamilan kedua, saya memastikan saya ambil Ostematrix setiap malam dan Alhamdulillah, hanya sekali dua sahaja saya mengalami kekejangan.

MUDAH LAWAS
Satu lagi perbezaan ketara apabila mengambil Ostematrix, saya lebih mudah lawas, perbandingan ketara selepas bersalin antara anak sulung dan anak kedua. Untuk kesan yang lebih hebat, ambil bersama lecithin ataupun phytocol-ST, memang terbaik!


UNTUK TULANG DAN GIGI YANG KUAT DAN SIHAT
Apabila umur semakin meningkat, kepadatan tulang semakin menurun, jadi saya memerlukan kalsium lengkap untuk memastikan tulang dan gigi saya kekal kuat dan sihat.





#shakleeeffectoog bersama www.anakkuwiraku.com



Dapatkan Ostematrix anda hari ini dengan hanya RM60 untuk 120biji. Hubungi saya hari ini.



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *

Friday, August 15, 2014

Shaklee Kuantan : Shaklee pilihan Rita Rudaini.

meskipun artis Rita Rudaini sudah memiliki produknya tersendiri, beliau masih mengamalkan vitamin dari Shaklee.


Jom tengok apa kelebihan vitamin yang Rita Rudaini ambil:-

[SHAKLEE GLA COMPLEX]


Setiap kapsul GLA Complex mengandungi lebih 300mg GLA yang merupakan sumber terbaik Omega-6. Ia digabung dengan minyak bunga matahari dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Bioavailabilitinya telah dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap ke dalam sel dan tisu manusia dengan baik.



Kebaikan Shaklee GLA Complex;



-Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
-Membantu meningkatkan kesuburan
-Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
-Membantu dalam menangani menopus
-Menguatkan kuku dan rambut
-Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
-Membantu menangai ekzema
-Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
-Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
-Menguatkan imuniti tubuh
-Memperlahankan proses penuaan
-Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
-Mengawal kencing manis dan darah tinggi
-Mengawal kolesterol
-Untuk fungsi saraf





[SHAKLEE COLLAGEN POWDER]


Bersumberkan sisik ikan merah (4000mg), size kolagennya yang sangat kecil iaitu 1000dalton utk penyerapan unggul dan efek yg segera, dilengkapi dgn kajian klinikal dan yg istimewanya ia diperbuat dari 7 ramuan khas..memang perfect.. 


Berikut secara ringkas fungsi2 setiap ramuan tersebut:



1. Kolagen ikan: Memberikan kesan elastin, mengekalkan kulit lebih anjal
2. Ekstrak kulit kerangan: mengandungi glukosamina sbg pelincir sendi, menghidrat mata, melegakan ketidakselesaan mata
3. Lactobacillus acidophilus: Meningkatkan penyerapan kolagen
4. Ekstrak biji Camellia Japonica: Mengandungi acid lenolik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan
5. Ekstrak Pfaffia: Merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga,
6. Vitamin C: Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas.
7. Vitamin B2,B6: membekalkan tenaga penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh.



Pendek kata, ia pilihan tepat kerana Shaklee Collagen Powder memberikan keanjalan, penghidratan dan antioksidan.SCP juga dilengkapi dgn Hyaluronic acid utk mengekalkan kelembapan kulit. 1 gram asid ini boleh menahan sebanyak 6 Liter air.



Anda nak dapatkan produk Shaklee?? atau anda perlukan konsultasi??
Hubungi saya di talian seperti dibawah ini.




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *

Thursday, August 7, 2014

Shaklee Kuantan :: TESTIMONi :: Period kembali normal dengan GLA complex

Ini kisah saya dan GLA complex..


Asalnya, period saya adalah normal sebelum berkahwin, sehinggalah berkahwin. Sewaktu proses mengandung dan bersalin serta menyusukan,  kaum wanita tidak akan didatangi haid secara amnya. Sepanjang proses penyusuan anak pertama saya, saya tidak didatangi haid sehinggalah anak sulung saya berumur setahun empat bulan. Apabila period kembali, saya perasan kitarannya tidak lagi normal, kebiasaanya period saya sebulan sekali, kini 2 bulan sekali.  

Risau keadan period yangt idak tetap, saya mengambil GLA complex, Alhamdulillah, elok habis sebotol period saya kembali normal*. Ini kerana berfungsi untuk menstabilkan hormon dalam badan.

Jika anda mengalami keadaan dimana period tidak stabil, memang saya sarankan untuk ambil GLA complex. Anda boleh membuat pesanan dengan hanya KLIK butang dibawah.





Anda nak dapatkan produk Shaklee?? Atau anda perlukan konsultasi??
Hubungi saya ditalian berikut






* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *

Wednesday, August 6, 2014

Pakej untuk kawal kolestrol

Indahnya berhari raya..makan lemang, ketupat, rendang, kuih-muih yang pelbagai..belum lagi ditambah dengan minuman yang pelbagai perisa. Makan makan juga, namun kesihatan perlu dijaga.

Orang kita, berpuasa sebulan, haruslah rayanya pun sebulan, dipenuhi dengan pelbagai undangan rumah terbuka. Jadi, jangan lupa ambil vitamin yang boleh mengawal kolestrol anda.


Lecithin - bantu bakar lemak
Alfalfa - bantu angkut keluar lemak
Garlic - buang angin (kurangkan senak perut bila kenyang) dan mencairkan darah
Herblax - bantu bersihkan usus


                                         Set ini merupakan set yang berbaloi harganya.



Sekiranya anda berminat untuk memiliki set ini, cuma klik ORDER dibawah dan pesanan anda akan dihantar terus ke muka pintu anda!





Anda nak dapatkan produk Shaklee?? atau perlukan konsultasi?? 
boleh hubungi saya di talian seperti di bawah.





* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *

Tuesday, August 5, 2014

Shaklee Kuantan : GLA complex bukan hanya untuk wanita

Seringkali ditanya, boleh ke lelaki makan GLA??

Jawapannya, tentulah boleh! kerana GLA (gamma-linolenic acid) tidak boleh dihasilkan oleh tubuh badan, tetapi hanya diperolehi melalui makanan. Sumber asli GLA diekstrak dari biji borage, sebiji kapsul GLA complex mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya sumber terbaik Omega-6 dan digabungkan dengan minyak bunga matahari dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.

Mengapa lelaki juga sesuai mengambil GLA??

Ini kerana manfaat GLA meliputi :-

[Herba Tradisi ]
Borage merupakan herba kegemaran orang barat yang mampu merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.

[Mengawal selia estrogen dan testosteron]
GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki.

[Memperbaiki prostatomegaly]
GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.

[Menentang kanser]
GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.

[Memperbaiki inflamasi kulit]
GLA mengurangkan inflamasi kulit, ekzema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea,kurap, mengurangkan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, arthritis.

[Menghalang komplikasi diabetes]
Merendahkan gula dalam darah, meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.

[Pelangsingan dan menghalang pertambahan berat badan]
Merendahkan kolestrol LDL, menghalang pertambahan berat badan secara berkesan.

[Menghalang tekanan darah tinggi]
Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, mengembangkan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction.

[Memperbaiki tekstur rambut]
Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.

Kini anda dah tau kan kenapa GLA juga sesuai untuk kaum ADAM? Jadi, jom hadiahkan sebotol GLA untuk suami dan bapa anda hari ini!

Klik sini untuk pesanan

Sepanjang bulan Ogos ini, Shaklee menawarkan sebotol GLA secara percuma dengan setiap pembelian 6 botol, jika anda berminat untuk mendapatkan promosi ini ada boleh menghubungi saya di talian 
012 - 376 7589




Anda nak dapatkan produk Shaklee?? atau perlukan konsultasi??boleh hubungi saya di talian seperti di bawah.








* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *

Thursday, July 10, 2014

Shaklee Kuantan : Kelebihan jadi ahli Shaklee.

Memang ramai dikalangan kita yang mengamalkan vitamin Shaklee, dan soalan yang seringkali diajukan bila diajak untuk menjadi ahli ialah "apa untungnya kalau saya jadi ahli ni?"

Sebenarnya memang banyak kelebihan yang bakal diperoleh sekiranya anda menjadi ahli dan melibatkan diri secara serius. Ini antara kelebihan yang saya perolehi daripada Shaklee, dan Insha Allah tahun depan akan dapat lebih lagi sewaktu National Conference Shaklee.



Kelebihan Ahli Shaklee #1: Harga Ahli

Anda pasti dapat beli produk Shaklee dengan HARGA AHLI. Ini kelebihan yang paling ramai orang mahukan kerana harga ahli Shaklee dan harga jualan memang jauh berbeza diantara20% hingga 25%.

Sebagai contoh satu produk X dalam Shaklee harganya RM150 dalam pasaran, tapi harga ahli hanya RM121. 

(RM150 - RM121)/RM150 = 19.33%

Anda sendiri boleh lihat perbandingannya!

Perbezaan hampir 20% harga pasaran produk X dalam Shaklee. Anda JIMAT RM29. Itu baru beli produk X seunit. Kalau beli 2 unit, 3 unit, jika 100 unit? Berbaloi kan jadi ahli Shaklee?


Kelebihan Ahli Shaklee #2: Kumpul Point

Ramai antara kita yang biasa membeli-belah di pasaraya yang ada kad kumpul mata ganjaran macam Bonuslink kan? Bila dah cukup satu level, kita boleh tukarkan mata ganjaran yang kita miliki dengan hadiah tertentu. Seronokkan?. Begitu juga dengan Shaklee. Dalam sistem Shaklee, mata ganjaran yang dikumpul itu kita panggil  UV(Unit Volume).

Tapi, Shaklee punya sistem kumpul mata ganjaran lagi MENARIK. Kalau sistem kumpul mata ganjaran di pasaraya kita, kita boleh tebus hadiah. Kalau hadiahnya tak menarik, macamana? Tak berbaloi kumpul mata ganjaran kan? 

Shaklee pula bagi cash back dari UV yang dikumpul. Apa itu cash back? Shaklee akan masukkan semula duit terkumpul dari UV ke dalam bank kita. MENARIKKAN? Jadi terpulanglah pada kita bagaimana duit itu hendak dibelanjakan.

Itulah rahsia jana pendapatan dalam Shaklee. Itu baru cerita sikit, ada banyak lagi RAHSIA jana pendapatan dari Shaklee.


Kelebihan Ahli Shaklee #3: Tak Perlu Modal Besar.

Percaya atau tidak modal untuk menjadi ahli Shaklee tidak sampai RM100 pun? Ya. Memang sangat murah untuk menjadi ahli Shaklee. Hanya RM65 sahaja yuran untuk jadi ahli Shaklee. RM65 bukannya yuran semata-mata, tapi ia adalah kos untuk dapatkan bisnes kit, sebuah beg keahlian yang penuh dengan RAHSIA jana pendapatan dengan Shaklee. Ada panduan produk Shaklee di dalamnya, senarai harga, majalah Shaklee Today yang penuh kisah motivasi orang berjaya dalam Shaklee.


Kelebihan Ahli Shaklee #4: Tidak Perlu Maintain Point

Setiap bulan, ahli Shaklee tidak perlu maintain point atau pembelian setiap bulan. sebagai contoh, bulan ini anda beli ESP tapi bulan depan stok ESP masih ada lagi. Anda tidak perlu buat pembelian setiap bulan, sebagai syarat keahlian. 

Kalau rasa tak nak beli bulan seterusnya pun tidak menjadi masalah. Keahlian anda tidak akan terjejas, tidak seperti sesetengah jualan produk yang lain. Kalau tak maintain pembelian bulanan, anda tidak boleh dapat point itu dan ini. Kena buat pembelian jumlah RMxxx untuk dapat keistimewaan sebagai ahli semula. 


Kelebihan Ahli Shaklee #5: Tiada Yuran Tahunan

Shaklee bagi macam-macam kelebihan bila jadi ahli, dan ia tak kenakan yuran tahunan juga. Ya. Tiada Yuran Tahunan. Bagus kan? Ada banyak jualan produk yang kenakan Yuran Tahunan dan 'renew" keahlian setiap tahun, tapi Shaklee sangat menjaga kebajikan ahli shaklee dengan tidak perlu membayar yuran keahlian dan tidak perlu 'renew' keahlian setiap tahun. KEAHLIAN SEUMUR HIDUP.


Kelebihan Ahli Shaklee #6: Harga lagi rendah dari Harga Ahli

Wow. Ahli Shaklee sudah pasti dapat harga ahli, pastu dapat PENJIMATAN lagi? Ya. Jangan tidak percaya. Shaklee akan memberi Promosi Produk bulanan yang ISTIMEWA untuk Ahli Shaklee sahaja. Setiap bulan, Shaklee akan pilih satu daripada produk-produknya untuk mendapat promosi pembelian Istimewa dan Harganya lebih rendah dari harga ahli. Contohnya untuk bulan Jun 2014 adalah promosi Vitamin E dan Julai 2014 adalah promosi Vivix. 


Kelebihan Ahli Shaklee #7: Jana pendapatan sehingga 4 - 5 angka sebulan

Yang ini ramai tidak percaya, tapi ia benar-benar terjadi. Sebulan anda boleh capai bonus sehingga beribu-ribu ringgit apabila serius untuk berbisnes dengan Shaklee. Konsep bisnes Shaklee mudah, patuh shariah dan bukannya asyik nak keluar cari prospek. Duduk rumah goyang kaki pun boleh dapat bonus 4 angka TAPI ada cara. Bukan tu sahaja. Shaklee tawar Car Bonus dengan Bonus Percutian lagi. MEnarik bukan? Tapi, itu pun ada cara.






Bagaimana Nak Daftar Keahlian Shaklee Bersama Saya? (NORLIDA MOHD KAMARUZAMAN SID 830463)

Ada 2 cara nak daftar ahli, dengan yuran RM65 atau secara PERCUMA.

1. Anda boleh daftar dengan RM65 sahaja tanpa apa-apa pembelian.

2. Anda boleh kumpul pesanan rakan-rakan dan family yang ingin dapatkan produk Shaklee sehingga 200UV dan seterusnya mendapat keahlian PERCUMA. Tidak perlu dah bayar RM65. Sangat berbaloi-baloi. 


Apa kelebihan daftar dengan saya? 

1. Saya ada RAHSIA dapat Bonus Ribu-ribu dengan Shaklee tanpa keluar rumah.

2. Saya ada RAHSIA bagaimana boleh berjaya tanpa tayang Kereta Mewah dan Barang Branded untuk tunjuk kejayaan dalam bisnes.

3. Saya ada GROUP coaching paling best yang boleh PUSH anda bukan sahaja kenal kekayaan melalui banyak duit semata-mata tetapi kepuasan membantu orang lain merasa kekayaan kita sekali. 



Anda sukakan CABARAN berbisnes dan punyai HATI CEKAL?
Anda memang ada harapan jana income RIBU-RIBU dengan kami. Saya bantu!


Hubungi saya sekarang!!


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *