Wednesday, April 20, 2011

Kenapa perlu Set B, Kalsium dan ESP?

**Source : Ibu AddinNAsa


Ramai yang lebih yakin apabila mereka mencuba tips istimewa ibu. Namun bagi yang tak ambil pakej lengkap mungkin kesannya lambat sedikit. Macam orang naik basikal dengan motosikal....pastilah motosikal lebih selesa untuk ditunggang berbanding basikal. Tetapi kos motosikal pastinya sedikit mahal berbanding kos sebuah basikal.


Apa sebenarnya kepentingan pakej Tripple M ni?Sebelum tu perlu tahu apa dalam pakej Tripple M.

Pakej tripple M mengandungi vitamin dalam set B, Kalsium@ Ostematix dan ESP (Energizing Soy Protien).
Walaupun pasti ramai yang dah tahu kebaikan dan kepentingan set B, namun ibu ringkaskan di sini....


Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi : sangat perlu demi memastikan tubuh badan menerima semua zat dan vitamin yang penting dan perlu dalam menjami kesejahteraan secara am.

B complex : lengkap dengan 8 kumpulan B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil.


Vitamin C : sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.


Alfalfa : raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSUIBU.

Bagaimana dengan Kalsium@ Ostematrix? Apakah kebaikannya?

Dalam susuibu, antara kompisis vitamin yang tinggi ialah kalsium. Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susuibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.


Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.
Sebab itu pengambilan sumber kalsium tidak boleh dipandang ringan sama sekali.

Sebab itu pengambilan sumber kalsium tidak boleh dipandang ringan sama sekali.Jika perasan ada sesetengah ibu yang apabila melalui menstrual (period) susunya akan merundum...ini disebabkan kekurangan kalsium yang kritikal di saat badan mengeluarkan darah kotor yang perlu disingkirkan.

KELEBIHAN KALSIUM SHAKLEEApa kebaikan ESP @ Energizing Soy Protein?

Kompisis vitamin utama dalam susuibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Sel tak kenal nasi lemak, air soya atau tempe tetapi sel hanya perlukan protein iaitu khasiat dari makanan yang diambil. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.

Protein sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. So apabila kita memasak sumber protein seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protein yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri.

Energizing Soy Protein – Vanilla

Dapatkan set Tripple M hari ini dengan hadiah menarik!


** Berminat untuk mencuba ? Boleh emailkan ke phat_nemo@yahoo.com, atau SMS ke 012-3767589. Anda juga boleh terus ke cawangan Shaklee berdekatan anda dan membuat pembelian menggunakan ID: 830463 untuk pembelian pada harga ahli. Set-set trial pack tidak dijual dicawangan cuma online sahaja.

No comments:

Post a Comment