Wednesday, October 5, 2011

Set Penyusuan Shaklee..Mana yang terbaik untuk anda?

Perbezaan di antara set :-

(1)Set B (VitaLea, B-complex, Vita-C, Alfalfa)
Set ini sesuai untuk ibu yang tiada masalah penyusuan.

VitaLea : Penting untuk pertumbuhan & pembesaran secara lengkap & menyeluruh
B-Complex : Lebih kepada keperluan pertumbuhan otak & emosi
Vita-C : penting untuk imunisasi
Alfalfa : sebagai perangsang mempercepatkan penghasilan susuibu disamping membantu masalah eczema sekiranya bayi mengalami masalah tersebut

(2)Set E (VitaLea, B-complex, Vita-C, Alfalfa + Ostematrix)
Set ini lebih kepada ibu yang ada kekangan untuk lengkapkan keperluan kalsium dalam diet harian, dan juga bagi ibu2 yang mengalami masalah susu merudum sewaktu PMS.

Ostematrix (Kalsium + Magnesium+ Vit D): membantu ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur, keperluan bagi pembentukan tulang & gigi bayi.

Walaubagaimanapun, set B + ESP juga sangat bagus diamalkan sekiranya si ibu punya masalah penghasilan susu yang lambat serta bayi mudah lapar.


(3)Set 3M ( VitaLea, B-complex, Vita-C, Alfalfa + ESP + Ostematrix)
Set ini digalakkan kepada ibu yang ada masalah penyusuan (dimana perahan telah dilakukan 2 jam sekali & pengambilan air sekurang2nya 3L sehari), ibu yang nak mula menyimpan stok, ibu yang mahukan anaknya mudah lena waktu malam dan ibu yang sedang relaktasi atau induce lactation.

Set ini membantu membaiki mana2 kekurangan zat yang diperlukan oleh tubuh agar boleh berfungsi dengan lebih baik.


Sila dapatkan khidmat konsultasi sebelum anda membeli mana-mana set di atas.**Berminat untuk mencuba? Boleh emailkan ke phat_nemo@yahoo.com, atau SMS ke 012-376 7589.

No comments:

Post a Comment