Thursday, January 3, 2013

Set Kehamilan dan Morning Sickness..


Apakah sebenarnya morning sickness?

Morning sickness atau mabuk ataupun muntah-muntah sememangnya merupakan rakan karib kebanyakan wanita hamil. Perubahan hormon yang berlaku semasa hamil menjadi punca terjadinya morning sickness ini.


Apakah yang menyebabkan morning sickness?


Penyebab utama morning sickness adalah perubahan hormon semasa hamil. Progesteron menyebabkan otot menjadi lebih relaks, termasuk otot sistem pecernaan. Makanan akan berada lebih lama dalam sistem pencernaan dan boleh menyebabkan ‘angin’. Ia juga menghantar isyarat ‘muntah’ kepada otak.

Satu lagi sebab morning sickness ialah masalah kelenjar tiroid yang membawa kepada hyperemesis gravidum. Keadaan ini menyebabkan ibu hamil mengalami muntah teruk hingga badan kering air dan perlu rawatan di hospital. Banyak sebab hyperemesis gravidum ni, antaranya masalah tiroid dan mempunyai cyst dalam uterus.

Kredit : Vitamin SemulajadiVitamin Shaklee yang sesuai sepanjang kehamilan  :-

(1) Shaklee Vitalea with Iron formula @ multivitamin
Membekalkan multivitamin dan multimineral kepada ibu bagi mengekalkan tahap kesihatan sepanjang kehamilan. Dengan gabungan Iron membantu masalah HB rendah dikalangan ibu-ibu mengandung.

(2) Shaklee B-complex
B-complex yang mangandungi acid folic yang diperlukan oleh ibu mengandung bagi mengelakkan risiko keguguran dan masalah spina bifida pada bayi.

(3) Shaklee Vita- C
Vita - C memperkukuhkan imunisasi badan ibu disamping mengekalkan kecantikan ketika hamil dan membantu mengurangkan strechmark sewaktu kehamilan.

(4) Shaklee Ostematrix
Membekalkan keperluan kalsium yang diperlukan untuk pembentukan tulang dan gigi, membantu masalah sembelit sewaktu hamil, membantu tidur lebih lena dan mengurangkan kebas / kejang yang seringkali dialami oleh ibu hamil.

(5) Shaklee Omegaguard
Membantu perkembangan otak bayi.

(6) Shaklee Energizing Soy Protein (ESP) / Shaklee Mealshake
Membekalkan protein untuk pembinaan sel yang sihat.


Info tambahan :

Pengambilan vitamin B6 secara berterusan membantu dalam mengurangkan morning sickness dan kajian saintifik telah pun membuktikan pernyataan ini. Dan berita baiknya, Shaklee B-complex terdiri daripada * jenis vitamin B dan antaranya ialah Acid folic dan vitamin B6.


Kata mereka yang dah amalkan Set Kehamilan Shaklee

Bagi ibu-ibu hamil yang mencari supplemen sepanjang kehamilan anda, bolehla hubungi saya untuk mendapatkan yang terbaik untuk anda dan bayi anda.


*********************************************************************************

Berminat mendapatkan produk SHAKLEE dengan HARGA ISTIMEWA? 

Sila hubungi saya, Norlida
SMS/WhatsApp : 012-3767589 
Emel : phat_nemo@yahoo.com 
Shaklee ID : 830463
COD / Self-pickup untuk anda yang berada sekitar bandar Kuantan. 


 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *

No comments:

Post a Comment