Saturday, April 19, 2014

Shaklee Kuantan : Kalsium & Kehamilan

Petikan dr babycenter

Why you need calcium during pregnancy

When you're pregnant, your developing baby needs calcium to build strong bones and teeth; to grow a healthy heart, nerves, and muscles; and to develop a normal heart rhythm and blood-clotting abilities. If you don't get enough calcium in your diet when you're pregnant, your baby will draw it from your bones, which may impair your own health later on.


Inilah kepentingan kalsium kepada ibu2 hamil. Kalau kita tak mendapatkan kalsium yg mencukupi utk perkembangan bayi, tubuh akan mengambil kalsium dari tulang kita dan akan menyebabkan osteoporosis.

Wanita hamil memerlukan 1000mg - 1300mg kalsium sehari, 1 tablet Shaklee Ostematrix (kalsium) mengandungi 250mg kalsium. Sekiranya anda tidak langsung mengambil susu dlm diet harian anda, anda memerlukan 4 tablet sehari. Pengambilan Ostematrix boleh dikurangkan sekiranya anda ada mengambil susu setiap hari. Ostematrix tidak mengandungi plumbum(lead) yang boleh menjejaskan perkembangan bayi. Bagi mereka yg alah dengan bahan tenusu, Ostematrix adalah jawapannya.


Dulu mase mengandungkan Annessa, doc pesan soh minum susu hari2, 2x sehari, mase tu doc siap bg sample susu A***m M*t*rn*. Sbb 1 st time pregnant kan, doc plak advise.. so minum la 2x sehari.. bile check up je berat kompem naik about 4kilo per months.. bile dah bulan ke 3 naik mendadak mcm tu kalau x silap, doc tny ade minum susu ke? sy jwb la ade... minum susu sample yg doc bg tu la.. then doc kate lps ni awk minum sekali je sehari, sbb susu tu byk gula.. Alhamdulillah la berat naik mendadak tu x menyebabkan kene penyakit2 lain mcm diabetes yg mudah menyerang pregnant lady.


Kalsium dalam bentuk serbuk mengandungi kandungan gula yang tinggi, Jadi adalah lebih selamat bertukar kepada supplemen kalsium yang diyakini sentiasa selamat, sentiasa berkesan dan sentiasa mesra alam, pilihan saya semestinya Shaklee Ostematrix.

Shaklee Ostematrix di lengkapi dengan kalsium, magnesium, vitamin D, boron, mangan, tembaga dan zink yang saling melengkapi satu sama lain. 1000mg kalsium yang mudah diserap, 400mg magnesium yang membantu mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang & menguatkannya, 400 IU vitamin D yang merangsang penyerapan kalsium, boron membantu dalam metabolisma tulangm mangan, tembaga & zink mengaktifkan enzim yang membantu  dalam pembinaan kepadatan tulang.


Selain itu supplemen yang penting sepanjang mengandungkan bayi ialah:

  • Vita-Lea Iron Formula (Shaklee Multi Vitamin)
  • B-Complex (Lengkap dengan 8 kumpulan B, termasuk Asid Folik)
  • Vitamin-C (kandungan vit C bagi setiap biji ialah 500mg)
  • OsteMatrix (Shaklee Calcium-Magnesium)
Apabila kandungan anda, sudah masuk trimester kedua, terutama selepas masuk 5-6 bulan, boleh tambah dengan,
  • OmegaGuard (baik utk perkembangan otak bayi)


Sekiranya badan selalu lemah dan tidak bertenaga, anda boleh menambah
  • Energizing Soy Protein


*************************************************************

Berminat mendapatkan produk SHAKLEE?

Sila hubungi : Norlida
SMS/WhatsApp : 012-3767589 
Emel : phat_nemo@yahoo.com
Shaklee ID : 830463
COD / Self-pickup untuk anda yang berada sekitar bandar Kuantan.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease *

No comments:

Post a Comment